manga_preview
Boruto TBV 09

Kamui

Český název: 
Kamui
Název ve znacích: 
神威
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Hatake Kakashi, Uchiha Obito, Uchiha Madara, Černý Zetsu
Popis: 

Kamui je silná oční technika Mangekyō Sharinganu, která vytvoří unikátní a specializované časoprostorové ninjutsu. Dovoluje uživateli provádět dva velmi odlišné, přesto úzce spojené úkony - teleportaci a nedotknutelnost.

Přehled

Dimenze KamuiKamui poskytuje uživateli schopnost přemísťovat cíle do a z odlišné dimenze, ze které není úniku. Kakashi přirovnal vlastnosti techniky k Technice Létajícího boha hromu, ale poznamenal, že je mnohem pokročilejší, jelikož nevyžaduje ruční pečetě nebo položení přivolávacího znaku. Namikaze Minato přiznal, že tato technika překonává jeho a Tobiramovo časoprostorové ninjutsu.

Použití

Obitova teleportaceTato technika vytvoří spirálovité prázdno umístěné v oku, které techniku aktivovalo a vtáhne cíl dovnitř, vizuálně ho pokřiví/deformuje, dokud není přemístěn do další dimenze. Uživatel se vlastním absorbováním těla do tohoto "zkreslení či pokroucení" může přemístěn kamkoli chce. Když uživatel použije Kamui k teleportaci, cokoli, co se dotýká uživatele bude vtáhnuto spolu s ním a jejich čakra se stane nevystopovatelná. Pouhým jedním okem byla technika tak rychlá, že se dokázala vyhnout útoku Naruta, když byl v jeho Čakrovém módu Devítiocasého; ale byla pomalejší než rychlost, kterou může dosahovat Gudōdama.

Tobi hází šurikenyPoté co uživatel uvězní cíl uvnitř dimenze Kamui, může ho kdykoli znovu vyvolat/osvobodit. To může udělat různě rychle - dokáže si přivolat zbraň, aniž by ji byl protivník schopen zaregistrovat a zareagovat. Jelikož není uživatel pořád přítomný, Obito může držet v dimenzi Kamui své cíle pod vlivem genjutsu, čímž je má po dlouhou dobu zneschopněné.

Kamui se může synchronizovat s dalším časoprostorovým ninjutsu, což dovolí uživateli získat přístup k dimenzi synchronizované techniky a dalším s ním spojených dimenzí. Jakmile si dimenzi označí, uživatel může mezi touto a svojí dimenzí Kamui svobodně cestovat.

Levé oko

První Kakashiho KamuiObitovo levé oko je schopno použít dlouho-dosahovou verzi Kamui. Dokáže přenést cíle, které se nachází v uživatelově přímé viditelnosti/linii zraku. Cíl je obklopen bariérovým prostorem. Záleží na uživatelově vůli, jak velká velikost cíle bude přenesena. Když se uživatel následně koncentruje na cíl, prostor uprostřed bariéry se "pokroutí" a stáhne vše v něm do další dimenze. Velikost bariéry může být zvětšena, například když se Deidara pokoušel uletět z jeho dosahu.

Pravé oko

Tobi vs. MinatoObitovo pravé oko používá krátko-dosahovou verzi Kamui, která dokáže pouze přemisťovat cíle, jež jsou v blízkém kontaktu s uživatelem; dokonce je vyžadován přímý fyzický kontakt. Nicméně toto oko používá unikátní variaci teleportaci podobnou nedotknutelnosti. Když je aktivována, jakákoli část uživatelova těla může projít přes jiný předmět. V tu chvíli je daná část přemístěna do dimenze Kamui, ale pro ostatní to vypadá, jako kdyby uživatel mohl procházet přes pevné předměty. Když tuto schopnost použije na celé tělo, uživatel může kompletně utajit svoji přítomnost a vymazat všechny stopy jeho čakry. Synchronizace KamuiTaké dovoluje uživateli se svobodně pohybovat pod zemí a tak například zaskočit protivníky. Tato "nedotknutelnost" může být poskytnuta i všemu, čeho se uživatel v momentě aktivace dotýká. Tato schopnost také poskytuje uživateli projít i přes nejsilnější bariérové ninjutsu.

Obě oči

Když jsou obě oči použity společně na jeden cíl, teleportační proces bude fungovat dvakrát tak rychle; bude rychlejší dokonce než Gudōdama, která byla vystřelena. Portál do další dimenzePomocí obou očí uživatel může v jeden moment vytvořit dvě "rozostření" a spojit je. To bylo předvedeno, když Obito poprvé použil levé oko Kamui k synchronizaci s Yomotsu Hirasaka a pak následně použil pravé oko Kamui k teleportaci přes portál do další dimeze. Uživatel také dokáže vytvořit portály v jejich linii zraku ke spojení dvou dimenzí. Když uživatel použije obě oči ve spojení s čakrou Šesti cest, může techniku rozšířit na další techniky a společně s nimi poslat cíle do dimenze Kamui.

Nevýhody

Jelikož tato technika je sdílená pro obě oči a tyto oči byly rozděleny mezi dva uživatele, uživatel jednoho oka se může střetnout s uživatelem druhého. Použití Kamui v tomhle případně nebude fungovat, navzájem se vyruší. Pravé oko může protáhnout svoje pole zrušení techniky mimo uživatelovo tělo, jak předvedl Obito, když zablokoval Kakashiho pokus stít Sochu kacířského démona. Pokud i tak jsou úspěšně přeneseni do dimenze Kamui, uživatel této techniky se může jednoduše přenést zpět.

Mangekyō Sharingan je dōjutsu (oční technika), která častým používám zatěžuje uživatelův zrak a ten o něj postupně přichází. To funguje i u Kamui, kdy rychlým používáním se bude zhoršovat zrak daného oka a nakonec zcela oslepnou; u Kakashiho navíc používání Kamui zatěžovalo celé tělo. Jelikož oko obdržel díky transplantaci, zátěž na Kakashiho tělo byla mnohem větší, než jakou by měl člen Uchiha klanu; a častým používáním Kamui začalo jeho oko krvácet. Původně byl Kakashi schopen použít tuto techniku maximálně třikrát, přičemž poté se nedokázal pohnout; a navíc jeho přesnost a kontrola velikosti byla nedokonalá. Postupně se jeho přesnost i kontrola zlepšily a byl schopně poslat pryč i malé a rychle se pohybující předměty jako byla jehla. Po dalším zlepšování byl schopen i přenést tak velký objekt jako byla hlava Démonické sochy, ačkoli potřeboval chvíli na shromáždění potřebné čakry. Poté co obdržel čakru od Kuramy, byl Kakashi schopen rychle přenést cíl tak velký jako byl Gyuuki do další dimenze a později ho znovu z oka vyvolat; a taky Kamui použít vícekrát, než normálně může. Zjistil, že když mu Kurama dala čakru přímo, použití Kamuie bylo pak alespoň třikrát silnější.

Tobi je udeřenHlavní slabina pravého oka je, že uživatel se musí "zpevnit", aby mohl použít Kamuinu teleportaci, takže na krátký moment je zranitelný. Tento nedostatek také znamená, že při vyvolání uskladněných věcí v dimenzi se musí znovu "zpevnit". Za další, části uživatelova těla, které se nachází v dimenzi Kamui jsou zpevněné, takže můžou být něčím v této dimenzi zraněné. Obito dokázal udržet svoji "nezranitelnost" po dobu pěti minut a také mu trvalo delší dobu absorbovat sám sebe než ostatní lidi či věci. Poté co se stal jinchuurikim Desetiocasého, Obito zjistil, že nemusí nadále používat Kamui k procházení skrze objekty. Madara se jako jinchuuriki Desetiocasého dokázal s pomocí Obitova levého oka transportovat z a do dimenze Kamui, což značí že nějaké aspekty techniky byly stále funkční.

Použití Kamui k synchronizaci s dalším časoprostorovým ninjutsu vyžaduje velké množství čakry. A za další, vytvoření portálu mezi oddělenými dimenzemi, zvlášť těmi, co jsou daleko od sebe, velmi zatěžuje uživatelovy oči a ty začnou krvácet.

Původ názvu techniky

Kamui je jméno božské bytosti v mytologii Ainů, ačkoli v moderní době se nikdy v kanji znacích nepíše. Ve všeobecném japonském kontextu "kamui" znamená moc a majestátnost bohů, konkrétně šintoistických kami.

Další informace

Debut:
Anime - Naruto Shippūden 29
Manga - Naruto 276, str. 5

Zajímavosti:

  1. Oproti ostatním uživatelům Mangekyō Sharinganu, Obitovo neustálé používání Kamui nepoškozuje jeho zrak.
  2. V několika anime epizodách Obito používá Kamui, i když nemá aktivovaný svůj Mangekyō Sharingan.
  3. Existují případy v anime, kdy Obito transportuje cíle do dimenze Kamui. bez toho aniž by se jich fyzicky dotýkal. Podobně v manze přenesl Sakuru z dimenze Kamui, aniž by se jí dotýkal.
  4. Ačkoli přenášení objektů z větší vzdáleností je schopnost levého oka, Obito byl schopen pomocí pravého oka přenést Kaguyino Tomogoroshi no Haikotsu. Podobně dokázal Kakashi přenést sám sebe levým okem, ačkoli je to schopnost pravého oka.
  5. V anime v Tsunadině snu Nekonečného Tsukuyomi byl schopen Hyuuga Hizashi používat podobnou techniku.
  6. Časoprostorová ninjutsu Uchihy Shina, Nue a Ootsutsuki Kinshikiho vykazovala podobné fungování jaké má Kamui.
Obrázek: 
kamui.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie