manga_preview
Boruto TBV 09

Yodo

Y.jpg

Yodo (ヨド) je genin ze Skryté písečné vesnice. Je součástí týmu Shinki a jejími týmovými parťáky jsou Araya a Shinki. Je velmi sebevědomá a nemá problém ukázat světu rozsah svých schopností.
Poprvé se objevila ve 3. kapitole mangy Boruto a 55. epizodě anime Boruto.

Boruto: Nová generace

VS Momoshiki
Zahrnuje arc Chuuninské zkoušky z mangy a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřed zahajovací ceremonií na Chuuninské zkoušky se v Hromových burgerech Yodo se svými týmovými partnery, Arayou a Shinkim, Yodo a taijutsustřetli s Týmem Konohamaru. Poté tým Shinki na nic nečekal a všichni tři okamžitě zamířili k místu, kde se měla konat první zkouška. Úspěšně na cestě překonali veškeré překážky, aniž by použili své techniky.
První kolo se skládalo z otázky, na které byly pouze dvě odpovědi. Nicméně se jednalo o chyták, pravou zkouškou byl test reflexů. Shinki rychle zareagoval a pouze díky jeho Železnému písku postoupili do druhého kola. O tři dny později se konalo druhé kolo, které spočívalo v ukořistění vlajky odlišné barvy. Tým Shinki se snažil vzít vlajku Týmu 5, který nakonec porazili a postoupili tak do třetího kola.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTřetí kolo spočívalo v boji jeden na jednoho. Jejím soupeřem se stal Nara Shikadai.Yodo a Shikadai Díky tomu, že Yodo dokáže snadno předvídat kroky svých soupeřů, měla v zápase na Shikadaiem navrch. Avšak Shikadai rozlouskl princip Yodiných rychlých reakcí, pomocí techniky Kagemane no Jutsu ji uvěznil a bitvu tak vyhrál.

Doprovázení Jednoocasého
Jedná se pouze o arc v anime, v manze se nevyskytuje. Zahrnuje epizody 120 – 126.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž Gaara a Uchiha Sasuke bojovali proti Ootsutsuki Urashikimu, Araya se jim společně s Yodo a Kankurem vydali na pomoc. Když však na místo dorazili, Urashiki vhodil Sasukeho do jiné dimenze. Gaara díky Shukakově pomoci nakonec dokázal Urashikiho zapečetit.
Následně se rozhodlo, že Araya s Yodo doprovodí zraněného Gaaru do Písečné, zatímco Kankurou společně se Shinkim a Uzumaki Borutem kvůli ochraně eskortují Jednoocasého do Skryté listové.

Schopnosti

Fyzická síla
V anime je Yodo velmi schopná v taijutsu, což ukázala v boji proti Yodo ninjutsuTenteniným loutkám. V boji proti Shikadaiovi prokázala velmi pozoruhodnou lstivost, navíc se dokázala lehce vyhýbat jeho útokům. Její největší výhodou je velmi citlivý sluch. Tak citlivý, že slyší tlukot srdce a lidský dech, díky čemuž dokáže vyčíst psychický stav jejích oponentů a dokonce předvídat i jejich útoky.

Ninjutsu
Yodo hozením svých vlasů dokáže vytvořit silnou zvukovou vlnu, pomocí které dokáže svého protivníka dezorientovat i fyzicky zranit.

Zajímavosti

  • Narodila se 1. prosince
  • Její záliby jsou hudba a zvuk všeobecně
  • Má ráda makaróny a nesnáší syrovou rybu
Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí