manga_preview
Boruto TBV 09

Kaminarimon Denki

Denki Kaminarimon.jpg

Kaminarimon Denki (雷門デンキ) je genin ze Skryté Listové vesnice zapsaný v Týmu 5 a dědic společnosti Kaminarimon. Poprvé se objevil v 1. díle anime Boruto a jedná se čistě o postavu z anime.

Boruto: Nová generace

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNástup na Akademii
V zastrčené uličce Denkiho šikanovala parta výrostků. Naštěstí šel kolem Uzumaki Boruto a pomohl mu. Chlapci se spřátelili a začali si povídat. Denki se Šikana DenkihoBorutovi svěřil, že má také nastoupit na Akademii, ale jen proto, že si to přeje jeho otec. Inspirován Borutovým impulzivním chováním se Denki pro jednou svému otci vzepřel. To však vyústilo v hádku, po které Denkiho částečně posedla záhadná stínová masa.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž Boruto šel na zahajovací ceremonii na Akademii, uviděl Denkiho a následoval ho. Zjistil, že Denki se plánoval pomstít svým tyranům, a to tak, že je nalákal do jednoho z vadných vlaků, který se měl srazit s dalším vlakem. Těsně před srážkou se však posedlý Denki díky Borutovým slovům vzpamatoval. Borutovi se podařilo přehodit výhybku na kolejích a druhý vlak přesměroval na druhou kolej. Na ten poté Denki s Borutem vyskočili a využili jej, aby se dostali na zahajovací ceremonii. Rozjetý vlak narazil do soch Hokagů, díky čemuž byl Boruto visící z vlakuBoruto na dva týdny z Akademie vyloučen.
Denkiho otec se nabídl, že zaplatí veškeré výdaje na opravu. Na Akademii se Denki spřátelil s Uchihou Saradou a Akimichi Chouchou.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo návratu Boruta na Akademii se Denki s Borutem dostali do sporu s nejlepším studentem ze třídy – Yuinem Iwabeem. Boruto se s Iwabeem dohadoval, co znamená „být shinobi“, a tak se rozhodli svou hádku vyřešit postaru – bojem. Denki společně se zbytkem třídy sledovali jejich boj. Nakonec boj ukončil Yamanaka Inojin a celou třídu poté nakonec seřvala Mitarashi Anko za to, že se ulili z hodiny.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději do třídy přišel nový student ze Zvučné vesniceMitsuki. Aburame Shino chtěl, aby se třída s Mitsukim skamarádila a uspořádal uvítací párty, ta se ale pokazila. Shino Mitsukiho uvítací pártytotiž přivolal své brouky, kterých se Denki bál a prosil, aby od něj někdo brouky odehnal. Pomohl mu Mitsuki, který se brouky snažil odfouknout svým Fuuton: Toppa, ale technikou Akademii akorát způsobil větší škody.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhŠkolní výlet
Aby se zlepšily vztahy s ostatními vesnicemi a symbolicky se ukázalo, že válečná éra skončila, Sedmý Hokage zařídil oficiální školní výlet do Skryté Mlžné. Vzhledem k temné historii Mlžné byl Denki značně skeptický, ačkoli jeho spolužáci byli z výletu nadšení. V Mlžné se setkali s Karatachim Kagurou, kterého Šestý Mizukage prověřil, aby třídu doprovázel. Následně se setkali i s Mizukagem, který je ve vesnici přivítal. Následně třídu zavedli na místo, kde se odehrávaly závěrečné zkoušky Akademie z dob Setkání s MizukageKrvavé Mlžné. Když jim Kagura vyprávěl o jejich historii, přišla k nim skupina delikventů a otevřeně vyjádřila jejich nelibost k cizincům. Doufali, že se kvůli Borutově přítomnosti proslaví, a tak zaútočili. Kagura a Iwabee je však rychle odrazili.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději, když se Denki vracel z nákupů, jej ta samá skupina zajala. Využili ho jako návnadu, aby vylákali Boruta. Při boji s Denkiho přáteli, kteří se vydali na záchrannou akci, vůdce skupiny Hachiya Tsurushi jim odhalil temnou Kagurovu minulost jakožto vnuka Čtvrtého Mizukageho. Poté, co své nepřátele porazili, aby Kagura povzbudili, ho pozvali na partičku karet.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhAbsolvování Akademie
Zkouška se skládala z písemného a praktického testu. Díky velmi jemné Shinově nabídce, aby se pokusili ukrást arch s odpověďmi, se Denkimu a jeho přátelům podařilo projít. Avšak praktický test se odehrával na cvičišti a jejich úkolem bylo po dvacet čtyři hodin čelit Shinovi, Anko a Sarutobimu Konohamarovi. Učitelé během této zkoušky vyhodnocovali pokroky žáků. Tu pravou zkoušku však připravil Hatake Kakashi, který jim vysvětlil, že projde pouze jeden student, který mu dokáže sebrat rolničku připevněnou k pasu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhIhned poté byl Denki uvězněn v genujutsu, dp kterého jej polapila Anko. Jakmile iluzi prolomil, připojil se ke svým přátelům v bitvě. Anko své protivníky porazila a zajala trio Ino-Shika-Chou. Boruto, kterého Kakashiho tvrdá slova hluboce zasáhla, se svým přátelům začal omlouvat za svůj lenošivý přístup. Denki s ostatními přáteli ho však přesvědčovali, že právě Z Denkiho je genindíky němu dokázali překonat spoustu překážek. Nakonec si Boruto uvědomil pravdu, která se v Kakashiho slovech skrývala, a sestavil sérii plánů, jak zkouškou projít. Dokázali tak své učitele společně porazit a osvobodit zajaté žáky. Všichni se následně proměnili za Boruta a společně zaútočili na Kakashiho, Šestý Hokage je však lehce odrazil. Nakonec vypršel čas. Rolničku sice nikdo nezískal, ale zkouškou prošli všichni. Jejím pravým významem bylo totiž otestovat jejich loajalitu a týmovou spolupráci.
Genki byl společně s Iwabeem a Metalem Leem zařazen do týmu 5 pod vedením Iseho Udona.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhGang Byakuya
Také tým 5 měl za úkol pomoci zastavit zloděje, kteří si říkali Gang Byakuya. Geninové však neměli povoleno se gangem vypořádat sami, přítomen musel být alespoň chuunin. Avšak kvůli příliš horlivé Iwabeeho nátuře se Metal s Denkim připojili k pokusu zloděje zastavit. Následkem toho se Metal zranil a skončil v nemocnici. Jejich bezhlavá snaha gang zastavit a neuposlechnutí příkazu vyústily v dočasnou suspenzi a domácí vězení.
Jednání gangu mezi lidmi získávalo čím dál větší podporu. Čím více gang prohlašoval, že jsou podniky zkorumpované, tím více lidé protestovali. Denki si však všiml, že někteří lidé více vynikali, a tak své podezření sdělil Saradě. Ta s použitím Sharinganu potvrdila, že tito lidé byli pod vlivem genjutsu. Denki svá zjištění následně sdělil policejním jednotkám.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhChuuninské zkoušky
Během první zkoušky si měli vybrat správnou odpověď ze dvou možností. Na neúspěšné geniny čekala jáma plná inkoustu. Ukázalo se ale, že se jedná o chyták a test jejich reakce. Iwabee však naštěstí svůj tým od eliminace zachránil. V druhé zkoušce měli svým soupeřům sebrat vlajku. Tým 5 byl Denki s počítačemrychle poražen Shinkim a jeho týmem ze Skryté Písečné. Na poslední zkoušku se tudíž dívali jen z hlediště. Když na stadion zaútočili Momoshikiho a Kinshikiho z klanu Ootsutsuki, Denki využil svůj laptop, aby vyhledal plán a vymyslel nejlepší trasu na útěk. Poté, co se Sedmý Hokage pro záchranu všech obětoval, byl Denki vyslán do nemocnice, aby zjistil zranění občanů. O pár dní později, kdy byla hrozba poražena a život se vrátil do starých kolejí, Denki vypomáhal s opravou vesnice.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMitsukiho zmizení
Po zradě a Mitsukiho dezerci byla Listová uzavřena. Když měl tým 5 hlídku, narazili do zoufalého Yurita, který tvrdil, že někdo napadl stráže na ošetřovně, a tak spěchal pro pomoc. Udon jeho lži prohlédl a zajal Denkiho. Jakmile Udon si uvědomil, že Yurito je pod vlivem genjutsu, osvobodil ho z něj. Když přicházel ke smyslům, vybuchl mu ve vestě výbušný jíl a na místě Yurita zabil.
Později, když odposlouchávali Hokageho, se dozvěděli, že tým 7 je ve Skryté Kamenné v nebezpečí. Byli odhodlaní svým přátelům pomoci a požádali Sedmého Hokageho, aby se k němu mohli přidat. Naruto chvíli váhal, ale nakonec jim misi povolil. Když však do Kamenné dorazili, bitva byla u konce a tým 7 v bezpečí. Nicméně vítězství kalila osobní oběť Třetího Tsuchikageho. Ačkoli se chtěli pohřbu zúčastnit, Naruto je poslal zpět do Listové.

Schopnosti

Denki je velmi inteligentní, schopný pracovat s technikou natolik, že dokázal nabourat bezpečnostní systém Akademie. Při studiu se zlepšil v ninjutsu a zdá se, že je nadaný na pečetící techniky, které ale kvůli své malé zásobě chakry nemůže efektivně využívat. To však může vykompenzovat použitím Kooperačního ninjutsu, díky kterému dokáže osoby znehybnit.

Zajímavosti

Denkiho jméno ve znacích 電気 znamená „elektřina“. Jeho příjmení doslova znamená „Blesková brána“, což pravděpodobně pochází z , jedné ze dvou bran v tokijské Asakuse.

Denki je velmi volně založen na Raimonovi Denkim, fanouškovským originálním charakteru, který vyhrál soutěž „Borukura“ o originální postavu. Vytvořil ji Yuuta Aoyagi z prefektury Gunma. Vzhled postavy společně s příjmením však byly značně pozměněny.

Jutsu (nindža techniky): 
Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí