manga_preview
Boruto TBV 09

Anime je rozprávka pre deti

"Anime je rozprávka" (v zmysle "cartoon" aj "fairytail")
"Anime je IBA pre deti"

Tieto vety vyvedú nie jedného fanúšika anime z miery.

Stretli ste sa s tým? Ako ste argumentovali? Ako argumentovali vás? Celkom by ma zaujímali argumenty oboch strán Smiling Tie klasické poznáme všetci, od ľudí, ktorý berú za rozprávky všetko animované alebo od ľudí, ktorí videli iba anime pre deti, často krát s českým dabingom na jetixe.

Zaujímajú ma tiež "taktiky", ktoré používate proti týmto odporcom anime, ktorí skutočne dobré anime nikdy nevideli, no napriek tomu sú tvrdohlaví.

Teším sa na vaše skúsenosti, najmä tie s presviedčaním Eye-wink Či už úspešným alebo neúspešným.

(ja osobne som sa stretla s tým, že je to rozprávka pre dospelých - no neviem či je pokemon pre dospelých Sticking out tongue)


Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele -Akai-
Vložil -Akai-, Po, 2015-08-31 22:26 | Ninja už: 3731 dní, Příspěvků: 221 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

"Anime je iba pre deti" toto je ešte normálna fráza, na ktorú som si už zvykla. Dosť ma ranilo, keď moja kamoška utrúsila, keď som si pozerala anime obrázky na mobile "Ha! Čínska pí**vina!" Naštvalo ma to. Ale asi najviac ma trápilo to, že to uráža, keď to ani nepozná a nevie sa ani trafiť do štátu.

Obrázek uživatele Sasukeho strážná víla
Vložil Sasukeho strážn..., Po, 2015-07-13 21:28 | Ninja už: 3837 dní, Příspěvků: 335 | Autor je: Konohamarova chůva

Tak s tímhle jsem se taky setkala. Ale ne ve veřejnosti, páč nikde moc nesděluji, že sleduji anime, stejně to nikoho nezajímá a koho jo, tak to sleduje taky a kecáme o tom spolu. Sledovala jsem doma Naruta, mamka nevěděla dlouho, že to sleduji(nebyl ae záměr to tajit, prostě se o to nezajímala a já jí to neměla potřebu vysvětlit) a jednou přišla ke mně do pokoje, už nevím pro co, ale něco chtěla, není to důležité,ale každopádně se ptala ,co sleduju, tak jsem jí řekla, že Naruta. Odpověděla jen "aha" ... A dobu se o to dál nezajímala, jenže pak po delší době, když jsem opět koukala na Naruta říkala, že bych měla s těma pohádkama přestat. Nic jsem neřekla. Pak jsem se koukala i na jiná anime a mamka v tom viděla jen Naruta Laughing out loud a tak jsem jí řekla, že je to něco jinýho (myslím, že tehdy to byl Death Note) a ona: "aha a kdy už vyspěješ" tak jsem jí řekla, že na to kouká spousta věkově dál lidí a mě to prostě taky baví a nechala mě při tom. Pak se mě, když opět narazila, že koukám na Naruta, ptala, co mě na tom tak baví, řekla jsem jí, že celý příběh, ptala se, o čem to je, tak jsem jí vysvětlila, že je to o klukovi .. bla bla bla a koukala jsem zrovna na souboj Sasuke vs. Itachi, páč si pamatuju, že jsem jí vyprávěla, co se stalo zrovna mezi těma dvěma bratry. A ona na to "to je celkem drsný, jsem nevěděla, že je to drsný až tak,, Tak jsem jí řekla Laughing out loud že tohle ještě nic není, že sice nic jinýho moc neznám, ale že jsou i brutálnější anime Laughing out loud od té doby mi nic na to neříká a je jí to jedno, ono jí to bylo jako vždy jedno, jen občas měla nějakou poznámku Laughing out loud . No, myslím, že ted' ani netuší, že sleduju další jiná anime a nějak se o to nestará Laughing out loud

Sasukeho strážná víla

Obrázek uživatele reihin
Vložil reihin, St, 2015-06-03 15:17 | Ninja už: 3286 dní, Příspěvků: 4 | Autor je: Pěstitel rýže

Můj názor jakožto názor matky je takový, že jsou ANIME pro děti a ANIME které rozhodně pro děti není. Pokémon a Digimon je pro děti, stejně jako beyblade. I yu-gi-oh je ANIME, na které můžou koukat děti... A pak jsou ANIME, které pro děti moc nejsou a mezi ně bych zařadila i Naruta, který by měl mít sledovanost 12+,Shippunden klidně i 15+. Je to ANime, kde jsou vulgarismy a hlavně, je tam hodně krve a další brutality, jako například mluvící useknutá hlava. A když mi někdo tvrdí, že ANIME je pro děti, argumentuji slovy, že jedno je pro děti a jiné není. Buď to vemou, nebo ne. Další dohady nemaj smysl

Reihin

Obrázek uživatele kaitohoody
Vložil kaitohoody, Ne, 2015-05-03 13:56 | Ninja už: 3385 dní, Příspěvků: 46 | Autor je: Recepční v lázních

Tiež nejako nešírim do okolia, že pozerám anime (čítam mangu), ale dosť často kreslím a typickým anime štýlom, takže sa to do okolia dostane samo.
Ak sa ma na to niekto spýta, tak mu len normálne a v kľude vysvetlím, že "anime" nie je vec, ktorá je určená čisto pre deti a má mnoho žánrov, takže si tam každý nájde to svoje. Je len na nich, čo si budú myslieť. Niekto to vezme v pohode, niekto nie.

Obrázek uživatele Shoney
Vložil Shoney, Po, 2015-04-20 19:37 | Ninja už: 3931 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Proč by se někdo vůbec měl pokoušet argumentovat proti takovýmto reakcím?
Doporučovala bych tady všem trochu laxního přístupu.
Je nesmysl pokoušet se o nějaké vysvětlování~!

it's only cannibalism if we're equals

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:31 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

ani úplná ignorácia podľa mňa nie je správny prístup... ľudia sú jednoducho zle informovaní, treba im to vysvetliť, aby sa táto neinformovanosť postupne vytrácala ... ignorácia týchto ľudí príde na rad, keď si to nechcú nechať normálne vysvetliť Smiling

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, Čt, 2015-04-23 22:29 | Ninja už: 4438 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Podívej. Lidi jsou špatně informovaný v mnoha a mnoha věcech Smiling. Účelem neni šířit osvětu, protože lidi, který jsou příliž daleko v temnotě to stejně zamítnou a nepochopěj Laughing out loud. Účelem je šetřit vlastní nervy a žít spokojenej a šťastnej život Smiling.

Jinak musim říct, že tě naprosto chápu, taky mám tyhle tendence a moc jsem tím trpěla Sticking out tongue. Už je to lepší. Mám na to mantru. To se nadechneš, uděláš "fuuuuu" a v duchu si opakuješ "je to de...., je to de...." A pak jdeš po svym a necháš je v jejich vlastnim omezenym světě Sticking out tongue.

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Pá, 2015-04-24 07:27 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

na tvrdohlavých ľuďoch, ktorí si aj tak hovoria svoju pravdu, si naozaj ničiť nervy nemienim Laughing out loud ale rozumnému človeku to 2-3 vetami vysvetliť.. prečo nie? Sticking out tongue ľudia sa rozprávajú a informujú o rôznych veciach, tak nevidím dôvod, prečo nie v tomto Smiling samozrejme rozumne Laughing out loud

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, Po, 2015-04-20 18:53 | Ninja už: 4438 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Proč vlastně lidi říkaj "koukám na anime". Říkejte "čtu mangu". To zní naprosto jinak a lidi to nemaj spojený s Pokémonem a tak podobně Sticking out tongue.

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:29 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

ja osobne mangu nečítam, ak nerátam naruto mangu Smiling

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, Po, 2015-04-20 19:04 | Ninja už: 4704 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Je to sice lepsia varianta, ale ludia si to casto mylia s mangom. Smiling

Kšá.

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, Po, 2015-04-20 19:07 | Ninja už: 4438 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

No jo. Ale když nevěděj, co to je, tak je jednodušší jim to vysvětlit, než když maj předsudky Laughing out loud.

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, Po, 2015-04-20 19:49 | Ninja už: 4704 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Tak ja s tým problém nemám. Anime, mangu, manhwu a podobné koniny mám v telefóne.

Kšá.

Obrázek uživatele Leon. S. Uchiha
Vložil Leon. S. Uchiha, Po, 2015-04-20 18:53 | Ninja už: 4212 dní, Příspěvků: 1297 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Ja-Vyšla nová časť Naruto, yo!
Kamoš-omg, ty to ešte pozeraš, tú blbosť pre deti...
Ja- jasne , že hovoriš, že je to blbosť, ked si videl len zostrihané verzie na Jetixe...
Kamoš-ta čo sa od toho dá čakať
ja- jak to môže byť pre deti, keď tam používajú sprosté slová, sekanie hláv atp.
Oni si samozrejme hovoria svoje, ale to je v pohode, nenavidia nas , pretože niesu ako my...

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:27 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

sekanie hláv a sprosté slová je to, čo chcú mladší puberťáci, aby sa cítili viac dospelý... podľa mňa vyspelé anime nie je o krvi, násilí, nadávkach a nejakom sexuálnom obsahu, ale o obsahu, ktorý sú schopní pochopiť iba vyspelejší diváci .... v narutovi máš prakticky povedané všetko, čo tým chcel autor povedať, čiže nemusíš nič hľadať, máš to tam naservírované

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, Čt, 2015-04-23 20:41 | Ninja už: 4704 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

"Vyspelé anime" podľa teba je?

Kšá.

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:48 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

celkovo žáner dementia nie je pre mladšie publikum .. podľa mňa .. sú to depresívne a psychicky náročné veci, ktoré by mladšie publikum ani nebavili

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:46 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

NGE ... v ňom máš napríklad mnoho prvkov z psychoanalýzy

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Čt, 2015-04-23 14:02 | Ninja už: 4734 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Tak Naruto určitě primárně pro děti je, akorát se čekalo, že s tím budou ty děti vyrůstat, takže někdy Kishi trochu přitvrdil. (U Juuga apod.) Ale jinak je to typický shounen - tj. primárně pro kluky okolo 14 let. Eye-wink

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele orinka
Vložil orinka, Po, 2015-04-20 18:43 | Ninja už: 4361 dní, Příspěvků: 249 | Autor je: Kankurova kosmetička

pokaždé, když jsem řekla někomu, že se dívám na anime, následovala reakce: "jo, to je to kreslený pro děti." a i když jsem jim tisíckrát vysvětlovala, že se to od ostatních kreslených věcí dost liší, třeba kresbou, dějstvím a tak, podle výrazu jsem poznala, že si o mně myslí, že jsem padlá na hlavu. a nejhorší je, když i někteří lidé, kteří sledují anime, začnou všem tvrdit, že to rozhodně je pohádka pro děti. i s tím jsem se už setkala. a pak to vysvětlit, když je v tom můj potenciální spojenec utvrzuje...

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:23 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

tak to nezávidím .... tí tvoji potencionálni spojenci museli vidieť asi tak maximálne pokemona Laughing out loud ja som sa stretla s tým, že anime je rozprávka pre dospelých.... tam sa dá zas argumentovať pokémonom .... ale pozri, ak niekto nechápe aj po 1000x vysvetľovaní, že to nie je iba pre deti, tak je tvrdohlavý a nechce pripustiť inú pravdu, tam už asi nepomôže nič Laughing out loud títo ľudia často vychádzajú z definícií že cartoon=western animation a anime=japanese animation ... a na iné definície sa ani nepozrú račej Sticking out tongue

Obrázek uživatele -Mieko-chan-
Vložil -Mieko-chan-, So, 2015-04-18 12:30 | Ninja už: 3706 dní, Příspěvků: 292 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Mně to lidi neříkají, protože se s tím, že koukám na anime, nikde moc nešířím. Smiling Ne že bych se za to styděla, kdyby se mě někdo přímo zeptal, tak mu to s klidem řeknu a je mi jedno, co si bude myslet. Jenom mi prostě přijde jako zbytečná otrava to všem strkat pod nos. Kdyby mi někdo začal argumentovat tím, že je to "pohádka pro děti", řekla bych mu, že to má hodně žánrů a patří mezi ně i ty pohádky, ale že to rozhodně neznamená, že všechno anime je pohádka. Kdyby to pořád nechápal, dám mu příklad.
Máš jablko. Jsou všechna jablka ovoce? (Jablko představuje anime pohádku, ovoce anime jako takové.) A je všechno ovoce jablko, nebo máš taky hrušky a třešně?
A kdyby to pořád nechápal, pustím mu Tokyo Ghoul nebo libovolné hentai a ono ho to přejde. Laughing out loud
Jinak negativní názory na anime vznikají často kvůli lidem. Protože nejhlasitěji se většinou projevují právě ti nedospělí jedinci, kteří si myslí, že když budou v čemkoliv jiní než ostatní, tak budou děsně cool.

Můj Instagram s obrázky, které nejsou z Naruta: instagram.com/lucindadraws
Fanart
Fanfiction - velký článek s popisy a odkazy
Až někdy nebudete vědět, co dělat, přečtěte si některou z povídek! Laughing out loud (Vůbec se nejedná o reklamu...) A pokud se budou líbit, podpořte můj skromný fanclub Smiling

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Čt, 2015-04-23 20:18 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Ako som už tuna niekde písala, strkať pod nos a vnucovať sa nemienim, ale ak na dotyčnom vidím, že by si nechal rozumne vysvetliť čo to je, tak neváham a rada ho vyvediem z omylu
ak by si niečo nechali pustiť Laughing out loud
s takými som sa stretla v triede, čo furt istý čas vykrikovali - a ešte stále sa to stane - veci typu "Rasengan!" apod. ... popravde, tiež mi to už liezlo na nervy Laughing out loud

Obrázek uživatele Angel10
Vložil Angel10, So, 2015-04-18 00:49 | Ninja už: 4294 dní, Příspěvků: 190 | Autor je: Recepční v lázních

NIČ,to je čo som robila keď mi povedali že anime je rozprávka...Popravde nestarala som sa čo si myslia o tom druhí, aj oni majú svoj svet na čo kukaju v TV ^^

Je to už niekolko rokov odvtedy, čo mam v srdci velmi rada príbeh Naruta a taktiež koniec je velmi pekný ^_^ : http://147.32.8.168/files/manga/part2/Volume69/699/20.jpg
,,Dobré je vidieť iba srdcom,to hlavné je očiam neviditelné.'' Exupéry. Smiling
,,Ja sa taktiež nikdy nevzdám,aj keď milionkrát na zem padnem,ja zase milionkrát zo zeme vstanem Smiling
NeVeR GiVe Up Eye-wink
http://www.theotaku.com/guru_results/2947_Hinata_Hyuga.jpg
Navštivte môj blog :3 Smiling http://angelmusiclive.blogspot.sk/?m=1

Obrázek uživatele Zinuska99
Vložil Zinuska99, Pá, 2015-04-17 19:14 | Ninja už: 3678 dní, Příspěvků: 264 | Autor je: Konohamarova chůva

Že by mi to někdo přímo řekl, to se ještě nestalo, ale když jsme si s holkama takhle jednou povídaly a já mimoděk zmínila, že koukám na anime, tak nejdřív padla otázka, co to je, po vysvětlení následoval z jejich strany tupý úsměv, jakože jsem asi pomatená -.- Laughing out loud Okey, to, že to je japonský, necháme stranou. Je to kreslený, no a? Tak většina řekne, že jakože ne, že to je pro malý, no a pak se 10x podívají na Frozen, 7x na Kung Fu Pandu, a všechno uzavřou Simpsonama... A pak že je kreslený jen pro děti. -.- Neříkám že není, takoví Pokémoni nebo tučňák Pororo není něco, na co by se díval dvacetiletý člověk, ale Shingeki no Kyojin nebo i ten Naruto, ne, to bych děcku nepouštěla Laughing out loud

the sun is a deadly laser

jsem docela sarkastická ale hej, umím se s lidma docela kamarádit muah

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Pá, 2015-04-17 19:29 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

to tiež milujem Laughing out loud smejú sa ľuďom, čo pozerajú anime, že pozerajú veci pre deti, prípadne som sa stretla aj s tým, že je to len pre chlapcov, a pritom pozerajú simpsonovcov, spongeboba apod. .... attak on titan som nevidela, avšak chystám sa naňho, no čo som videla ukážky tak scéna, kde obri pojedajú ľudí naozaj nie je pre deti.. a čo sa týka naruta, tak myslím si, že základnú sériu by mali začat pozerat deti 11-13r, shippuden od 15, ak by mali väčšinu pochopiť

Obrázek uživatele Zinuska99
Vložil Zinuska99, Pá, 2015-04-17 20:39 | Ninja už: 3678 dní, Příspěvků: 264 | Autor je: Konohamarova chůva

Mhmm, ale stejně.... Naruto je celkem krvavý... já jsem na něj začala koukat ve dvanácti, takže jsem se s tím dokázala srovnat, ale někomu mladšímu bych to nepouštěla... A nejlepší jsou takoví ti lidi, co ti řeknou něco jako, že jedinou kreslenou věc, na kterou se dokážou dívat, jsou Simpsonovi, a pak měsíc mluví o tom novým Disney filmu Laughing out loud Trochu schýza, no co... Laughing out loud Laughing out loud

the sun is a deadly laser

jsem docela sarkastická ale hej, umím se s lidma docela kamarádit muah

Obrázek uživatele kosicka-kunoichi
Vložil kosicka-kunoichi, Pá, 2015-04-17 23:16 | Ninja už: 3645 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Utírač Udonova nosu

tak od 11,12,13, ako som písala Smiling ale nie je to len od krvi ... ja som to pozerala ako menšia a videla som v tom boje ... žiaden odkaz ... deti často krát nie sú schopné ani pochopiť, čo tým chcel autor povedať apod. ... deťom pod 10 rokov patrí pokemon Smiling

hej no, alebo aj trošičku pokrytectvo Smiling keď oni pozerajú kreslené, ktoré sú fakt pre deti, je to fajn ... keď niekto pozerá anime, ktoré má takmer vždy oveľa lepšie spracovanie, tak je dieťa a ešte sa mu aj smejú ... nemám to rada Sticking out tongue

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, Pá, 2015-04-17 22:37 | Ninja už: 4438 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Já jsem tu sice aktivní člen a kecám do všeho (krom anime sekce, i když i tam jsem 2x ulítla, ač jsem přísahala, že to neudělám... některý komentáře jsou prostě neodolatelný), dokonce mi bylo uděleno nějaký napomenutí Laughing out loud...

Ale jsem tak nějak proti Narutovi. Dvanáct let vidim jako skutečný minimum, nechtěla bych, aby na to moje (neexistující) děti koukaly, natož kdyby jim bylo míň.

Ne kvůli tomu, že by to bylo krvavý. Ta manga se hodně tluče s mejma názorama a já jsem sice tolerantní, ale vlastní děcka chce člověk vychovávat dle svýho nejlepšího svědomí.

Samozřejmě kdyby na to chtěly koukat... Fajn. Vždycky je hlavní s děckama mluvit o tom, co viděj v televizi, a jakej názor na to kdo má a proč...

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Pá, 2015-04-17 16:42 | Ninja už: 5929 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Už zas? Laughing out loud
Anime má mnoho žánrů, některé určené dětem jsou, jiné ne. Tečka.

A jen tak...
Hele, dokud si musíte obhajovat anime jakožto děsně dospěláckou věcičku, která teda rozhodně není pro dětičky, pořád děti jste. Někdo si pustí tu Popelku, jak někdo níž zmiňoval. Někdo hraje počítačové hry. A někdo čte mangu a kouká na anime. A co?
Je jedno, pro jakou věkovou kategorii je to určené. Dělám, co mě baví - a není třeba muset to nějak obhajovat. Smiling